طراحی کار پیچیدهای محسوب میشود، کاری که هرکسی قادر به انجام آن نیست، البته به صورت کامل! چه در طراحی وب، چه در طراحی هنری و چه در دیگر حوزههای طراحی، یکی از مهمترین اصول، ساختار پایه طرح به حساب میآید. و در طراحی وب، دقت در قرار دادن اجزای صفحه به شکلی کاربر پسند و دقیق و منظم، یکی از مهمترین اصول طراحی وب است. در برنامهنویسی هم شاهد این اصول هستیم، اصولی که ساختار پایه برنامه را تشکلی میدهند، رفتار و اطلاعات را سر هم و سپس نمایش میدهند، به این ساختار چه در برنامهنویسی و چه در طراحی، به زبان لاتین «Design Pattern»(دیزاین پترن) گفته میشود. هر کس میتواند دیزاین پترن خاص خود را داشته باشد و از آن فقط در کارهای خود استفاده کند. اما دیزاین پترنهایی هم وجود دارند که به صورت عمومی از آنها استفاده میشود.
اما ما در ابتدای این مطلب، در رابطه با دیزاین پترن صحبت کردیم، اما بحث اصلی ما، در رابطه با یک الگوی طراحی نو و مدرن است، یعنی الگوی طراحی تخت یا Flat Design. در ایران، بهدلیل اینکه کاربرها سلیقههای کاملا رنگارنگی دارند، این الگو زیاد مورد استفاده قرار نمیگیرد، چون عملا چندین خصوصیت جدید وب را کنار خواهند زد مانند گوشههای گرد. البته، دیزاین پترن Almost Flat Design یا نیمه تخت هم وجود دارد اما باز هم با سلیقه کاربر ایرانی کاملا متفاوت است، در طرحهایی با الگوی Flat، بسیار کم شاهد گوشههای گرد خواهیم بود همچنین گرادینتهای سنگین و رنگهای شیبدار(Solid Colors) بسیار بسیار کمتر به چشم میخورد.
از جمله برندهایی که در چند سال گذشته، شکل ظاهری خودشان را عوض کردند و به طراحی تخت روی آوردند، شرکت مایکروسافت بوده است. این شرکت با عوض کردن لوگو و شکل ظاهری وبسایت و کلیه محصولات خود و تغییر آنها به طرحهایی تخت، روحی تازه به خود داد و توانست کاربران بیشتری را به سمت خود جذب کند. برای مثال لوگوی این شرکت، سالها تغییرات کوچک میکرد اما بعد به طور کامل، به یک لوگو مینیمال و سبک و البته تخت تبدیل شد.
اگر علاقه دارید نمونههای تکی از طراحی تحت رو ببینید، پیشنهاد میکنم به گالری جمعآوری شده توسط مجله DesignModo در گیتهاب مراجعه کنید! برای دیدن نمونه وبسایتهایی که با این الگو طراحی شده اند میتوانید به اینجا یا اینجا مراجعه کنید!
درباره این سایت